Göweil

Göweil is een Oostenrijkse landbouwmachine fabrikant. 30 jaar geleden startte Herbert Göweil in een kleine loods op de familieboerderij met de constructie van eenvoudige landbouwmachines. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een van de wereldspelers op het gebied van perswikkelcombinaties, maispersen en klein boerderijmateriaal.

Met meer dan 100 medewerkers produceren in Kirchschlag(Oostenrijk) alle verschillende machines, apparaten evenals de hele elektronica. De machines van Göweil zijn ontwikkeld met de Oostenrijkse, Zwitserse en andere berglandschappen in gedachten. De kleinere bedrijven hebben niet de nood of de mogelijkheid om een rijkuil aan te leggen, maar willen de kwaliteit van hun berggras toch optimaal bewaren. Een jaar na de oprichting volgende in 1989 de eerste wikkelmachine. De techniek vond al snel zijn weg naar het buitenland, waar ook het nut gezien werd in het wikkelen van balen voer. Goweil is een synoniem geworden voor hoogwaardige machines in vele landen over de wereld. Het exportquotum bedraagt meer dan 86 procent onder meer naar landen zoals Japan, Canada Nieuw-Zeeland.

1997 is een grote mijlpaal voor Göweil. In dit jaar wordt de eerste perswikkelcombinatie gemaakt. Goweil krijgt hier een zilveren medaille voor tijdens de Agritechnica. In de periode tussen 1997 en 2005 wordt ook de eerste maisbalenpers ontwikkeld en verfijnd de LT- Master.

Ondertussen ontwikkelt Göweil nog talrijke andere machines, gaande van eenvoudige balenklemmen voor gewikkelde ronde en vierkante balen tot wikkelaars, al dan niet in combinatie met persen van een andere merk. De volledige range van machines voor het wikkelen,verhandelen van gewikkelde pakken, maar ook machines voor het opnieuw afrollen van ronde pakken maakt het merk graag gezien bij zowel loonwerkers als veehouders.

In 2014 introduceerde Göweil hun eigen rondebalenpers. De G1-F125 is een pers met een vaste kamer die balen perst van 125 cm doormeter. Door de jaren ervaringen met persen van verschillende andere merken konden de ingenieurs een pers ontwikkelen die afweek van de standaarden. Zo draait de invoerrotor overtop, wordt de baal in tegenwijzerzin geperst en is de machine voorzien van een pendelende pickup.

Voor meer informatie van de producten van Göweil zie de productbrochure 

Voor de site van Göweil klik hier.