[rev_slider Occasions]

Geschiedenis

De heer S. Tjalma kreeg in 1970 de mogelijkheid om een fietsenmakerij over te nemen in Niekerk. Dit werd gedaan en zo ontstond S. Tjalma B.V.

In 1972 kwam er de mogelijkheid om mechanisatie bedrijf de Vries in Grijpskerk over te nemen. Toen werd Tjalma ook een mechanisatie bedrijf. Tot 1978 had Tjalma twee locaties namelijk Grijpskerk en Niekerk.

In 1978 is Tjalma verhuisd naar de locatie waar het momenteel gevestigd is in Oldekerk.Tjalma nam in 1999 Oosterhof in Grijpskerk over. Tjalma ontwikkelde zich steeds verder en begon in 2006 met import.

In 2004 is Tjalma door de vraag naar specifieke machines voor de mestverwerking begonnen met het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van eigen zodenbemesters en mestpompen. Eerst in samenwerking met Veenhuis en Agrometer. Vanaf 2009 is Tjalma begonnen met het zelf tekenen en ontwerpen van de machines. En sinds 2015 produceert en verkoopt Tjalma onder eigen naam Tjalma. Tegenwoordig vinden de machines afzet in onder andere Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Belgie en Rusland

Foto van S. Tjalma BV.

Verhuizing naar huidige locatie in Oldekerk