[rev_slider Occasions]

Achterlader

De achterlader is een alternatief voor een voorlader, verreiker, shovel of offroad-heftruck. De voordelen ten opzichte van een voorlader: deze tilt wat dichterbij (zo’n 2 meter vanuit het hart van de achteras) en draagt het gewicht op de grote achterbanden in plaats van op de kleinere voorwielen. Daarbij wordt de geveerde, schommelde vooras niet belast, maar wordt er juist getild op de degelijke, starre achteras. Tot slot stuurt de combinatie met de ‘achterwielen’, net als een heftruck dat doet. Dat maakt de combinatie wendbaarder, dan een voorladertrekker.

Met de telescopische arm reikt de achterlader 4 meter hoog. Zonder die optie reikt de lader alsnog ruim drie meter hoog. Doordat er geen trekkerneus onder steekt, zoals bij een voorlader, kun je kort op een mengwagen en dergelijke rijden.

 

De achterlader tilt 3.500 kg tot 4 meter hoogte en weegt van zichzelf 1.405 kg. Er is een hydraulische parallel geleiding en een derde functie aanwezig, en eventueel een trekhaak om een balenwagen mee te trekken.